Skip to main content

GOLFEN EN NETWERKEN

Netwerken en golf, gaan erg goed samen. Op de golfbaan is het goed zaken doen. Je treft er gemakkelijk mede-ondernemers, de omgeving is ontspannen en je deelt op voorhand al een belangrijke interesse en dus een gespreksonderwerp: golf!

Wanneer je 9 holes loopt ben je zo’n twee uur onderweg. Daarvan ben je slechts per hole enkele minuten bezig met het spelen van je eigen bal. Tussen je slagen door loop je samen met je flightgenoten door de prachtige natuur. Die tijd kan je prima gebruiken om elkaar beter te leren kennen. Want dat is waar het bij netwerken om draait: het opbouwen van langdurige waardevolle relaties die voor beide partijen (zakelijk) voordeel opleverten.

Bovendien voer je in de golfbaan hele andere gesprekken dan op kantoor. In een  zakelijke omgeving ben je, voordat je het weet, aan een andere kant van de tafel beland. Het is statisch en zeg nou zelf... het gemiddelde kantoor is niet heel inspirerend. Bij het golfspel loop je juist naast elkaar over de golfbaan en trek je samen op. Toch speelt ieder zijn eigen spel. Die ontspannen manier van communiceren, maakt dat je op de golfbaan vaak meer progressie boekt dan met 10 andere netwerkmeetings.

En tot slot legt het golfspel als geen ander het karakter van je relatie, collega of zakenpartner bloot. Perfectionist, bloedfanatiek of gezelligheidsgolfer. Na 9 holes weet je precies wat je aan elkaar hebt en kun je wellicht zaken doen!

Zakendoen op de golfbaan
Kortom, golfen is een uitstekende mogelijkheid voor zakendoen. Je leert elkaar kennen en ontmoet vaak ook nieuwe mensen in een ongedwongen setting. Een gesprek starten voelt hierdoor veel natuurlijker aan en gaat bijna als vanzelf……je raakt nieuwsgierig naar wat de ander precies doet en voor je het weet heb je je netwerk weer vergroot.

Maar op welke manier kun je dat nu organiseren? Netwerken op de golfbaan kan bij Golfacademie Nederland op de volgende manieren:

 Meer weten of een offerte op maat? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.